A kontaktlencsések kerüljék a vízzel való érintkezést

Különösen a lágy kontaktlencsét viselők kerüljék a lencsék és a víz közvetlen érintkezését.Erre hívja fel a figyelmet a német ZVA (Zentralverband der Augenoptiker) szakmai szervezet. Ennek hátterében egy kontaktlencse ápolószer gyártó cég kontaktlencse tisztító szerének viszszahívási akciója áll. 

A visszahívás apropóját az adta, hogy lágy kontaktlencse viselők szaruhártya gyulladása az USA-ban az adatok szerint az érintett ápolószert használták. A szaruhártya gyulladást (akhatnamöba-kerathitis)előidézhetik a vezetékes vízben is előforduló kórokozók, amelyek különösen a lágy lencséken megtapadhanak. Ezért a ZVA a következő kontaktlencse-higiéniai rendszabályokat tartja kívánatosnak- különösen lágy lencse viselők esetén:

  • Kontaktlencse ápolószert csak az illesztő tudomásával cseréljenek
  • Az ápolószert annak lejárati idején túlmenően ne használják Az ajánlott napi viselési és használati időt ne lépjék túl
  • A kontaktlencsék érintése előtt minden esetben mosson kezet szappannal
  • Kontaktlencsét minden esetben a gyártó és az illesztő utasításainak megfelelően tisztítsa, minden estben friss tisztító és fertőtlenítőszert használjon
  • Vízzel való érintkezés esetén uszodában, szaunában, pezsgőfürdőben stb., napi lencséket részesítse előnyben. Ezeket a víz elhagyása után vegye ki és dobja el.
  • A lencséket csak arra alkalmas kontaktlencse tároló tokban tárolja
  • A kontaktlencse tároló tokot használat után tárolóoldattal öblítse ki és a levegőn hagyja megszáradni
  • Szemét és kontaktlencséit fél évente-évente ellenőriztesse illesztőjénél.

Forrás: www.moi.hu

Nem tudja milyen szemüveg állna jól Önnek?
Segítünk választani!
Az OPTICNET alkalmazása segítségével közel 100 szemüvegkeretet próbálhat fel virtuálisan. Készítsen magáról egy képet is az Önnek tetsző szemüvegben és küldje el a családjának vagy a barátainak, ha kíváncsi az ő véleményükre is.
GALÉRIÁK

Háczky Optika Belváros

2012. 10. 28

képek száma: 4 db

Lehel utca 13.

2022. 01. 31

képek száma: 2 db

Hoyalux ID. akció 30% engedménnyel! 2024.január 31-ig!

Az akcióban résztvevő termékek! Hoyalux ID.MY Self , My Style V+,My Style V+ Eye Genius, Hoyalux ID4 és 4I,Hoyalux Work Style.3

Hoya Adventi akció!

Minden nap 33% kedvezmény az alábbi lencsékre:dec.1-13-18 beltéri lencsék,dec.4-8-21.digitális,lencsék,dec.5-15,fényresötétedő,dec.6-12-22,extra,vékonyított,dec.7-14-19 multifocalis,dec.11-20 autó vezetéshez kifejlesztett.

Nádorvárosi üzletünk elköltözött!

Értesítjük tisztelt régi és leendő ügyfeleinket, hogy a Herman Ottó utcai üzletünk elköltözött.

Nádorvárosi optikánk új címe: 9023 Győr, Lehel u.13.