A lágy kontaktlencse ápolószerekről

Bioflex Multi Kontaktlencse ápolófolyadékHa lágy kontaktlencsét visel, elengedhetetlen az ápolószerek rendszeres használnata, hiszen a lencséket minden nap – kivétel az egynapos hordási idejűeket - tisztítani, fertőtleníteni kell a kényelmes és biztonságos viselés érdekében. A rendszeres, szakszerű ápolás ugyanis meghosszabbítja a kontaktlencse hasznos élettartamát, és segít megelőzni a lencseviselés okozta esetleges komplikációkat is, ezáltal hosszabb távon megőrizheti a szemei épségét.

Célszerű úgy választani ápolószert, hogy megfeleljen az életmódjának, az Ön által viselt lencsének és a szemeinek is. Az ápolószerek egyes típusai eltérő vegyi anyagokat tartalmaznak, ezért nem tanácsos összekeverni a különböző szereket, vagy helyettesítőként felváltva használni őket, mert ez a lencsék elszíneződéséhez, valamint a szem sérüléséhez, kényelmetlenséghez vezethet. De ami még ennél is fontosabb, hogy mindig pontosan be kell tartania a szakképzett illesztő tanácsait, utasításait a lencse viselési idejét, valamint a tisztítását illetően. Ápolófolyadékok kaphatóak több,külön palackban, de van kombinált megoldás is, amely egymagában tölt be több funkciót.

A lágy kontaktlencséhez kapható ápolószerek hat különböző funkciót töltenek be. Némelyik két, vagy több funkciót lát el egyben, mások mindegyiket külön. Ez utóbbi csoportba sorolható a Bioflex Multi lencseápoló folyadék is. Bizonyos funkciók függnek a lencse viselésétől és a szem fiziólógiájától is.

Az ápolószerek hat alapvető funkciója a következő:

  • Napi tisztítás a hulladékok eltávolítására. Ha a kiült anyagokat nem távolítjuk el, kényelmetlenséget okozhatnak, zavarhatják a látást, és akadályozhatják a fertőtlenítő oldatot a mikroorganizmusok teljes kipusztításában.
  • Fertőtlenítés a kifejlődő mikroorganizmusok (baktériumok, gombák, vírusok) elpusztítására. A fertőtlenítőknek két fő típusa van: hidrogén-peroxid, amely közömbösítést igényel, valamint az úgynevezett vegyi fertőtlenítő, amelyik nem igényli azt.
  • Közömbösítésre van szükség, ha hidrogén-peroxid a fertőtlenítő, mivel a hidrogén-peroxid erős oxidálószer és irritálja a szemet. A semlegesítés a hidrogén-peroxidot vízre és oxigénre bontja; mindkettő ártalmatlan a szemre.
  • Az öblítéshez és a tároláshoz szükség van egy izotóniás sóoldatra. Sok ápoló kombinálja az öblítő és a tároló funkciót a fertőtlenítővel. A legtöbb sóoldat nem alkalmas a lencsék tárolására, mert nem, vagy csak kis mennyiségben tartalmaznak a mikroorganizmusok elpusztítására alkalmas anyagokat. Figyelmesen tanulmányozza a használati utasítást, és konzultáljon szakemberrel, hogy a tároló folyadék alkalmas-e a csírák elpusztítására.
  • Nedvesítő cseppeket alkalmazhat szemszárazságnál, alacsony páratartalomnál, vagy hogy még kényelmesebb legyen viselni a lencséket.
  • Protein-eltávolítást az enzim-tisztító tablettával végezhet hetente egyszer. Ez eltávolítja a megült protein hulladékot, és a napi tisztítással és fertőtlenítéssel együtt segít megőrizni a lencse tiszta és friss felületét. Egynapos hordási idejű lencséknél a protein-eltávolítás nem szükséges, mivel azokat előbb eldobják, mint ahogy a proteinhulladékok problémákat okozhatnának.
one-day-one-day-toricKérje az Opticnet Partnerek Szakértő Látszerészeinek a segítségét az Ön számára legmegfelelőbb típusú ápolószer kiválasztásához!

Ha nem szeretne a kontaktlencse tisztításával vesződni, viselhet Bioflex One Day egynapos kihordási idejű kontaktlencsét is. Az egynapos kontaktlencsék ugyanis nem igényelnek ápolást, hiszen minden nap egy friss pár, tiszta kontaktlencsét helyezhet a szemébe.

Nem tudja milyen szemüveg állna jól Önnek?
Segítünk választani!
Az OPTICNET alkalmazása segítségével közel 100 szemüvegkeretet próbálhat fel virtuálisan. Készítsen magáról egy képet is az Önnek tetsző szemüvegben és küldje el a családjának vagy a barátainak, ha kíváncsi az ő véleményükre is.
GALÉRIÁK

Háczky Optika Belváros

2012. 10. 28

képek száma: 4 db

Lehel utca 13.

2022. 01. 31

képek száma: 2 db

Hoyalux ID. akció 30% engedménnyel! 2024.január 31-ig!

Az akcióban résztvevő termékek! Hoyalux ID.MY Self , My Style V+,My Style V+ Eye Genius, Hoyalux ID4 és 4I,Hoyalux Work Style.3

Hoya Adventi akció!

Minden nap 33% kedvezmény az alábbi lencsékre:dec.1-13-18 beltéri lencsék,dec.4-8-21.digitális,lencsék,dec.5-15,fényresötétedő,dec.6-12-22,extra,vékonyított,dec.7-14-19 multifocalis,dec.11-20 autó vezetéshez kifejlesztett.

Nádorvárosi üzletünk elköltözött!

Értesítjük tisztelt régi és leendő ügyfeleinket, hogy a Herman Ottó utcai üzletünk elköltözött.

Nádorvárosi optikánk új címe: 9023 Győr, Lehel u.13.