Forradalmi szemüveglencse rövidlátó fiataloknak

Úttörő szerepet tölt be a győri Háczky Optika a 6−26 éves kor közötti gyermekek és fiatal felnőttek rövidlátásának kezelésében, hiszen a megyében egyedül náluk érhető el a HOYA lencsegyártó cég MiYOSMART lencséje, amely akár 60%-kal képes lelassítani a rövidlátás progresszióját.

Több mint százezer szemüveget készített eddigi pályafutása során Háczky Gábor látszerészmester, aki komoly tanfolyamon és vizsgán vett részt annak érdekében, hogy augusztustól forgalmazhassa a japán lencsegyártó cég egyik leginnovatívabb lencséjét, amelyet a gyártó a hongkongi egyetemmel együttműködve fejlesztett ki.

– Az országban egyelőre 26 optika forgalmazhatja a MiYOSMART-ot, amelyet az tesz különlegessé, hogy 60%-kal lelassítja a rövidlátás progresszióját, vagyis a szem romlását. Közel húsz éve árusítunk HOYA-termékeket, és be kell látni, hogy a gyermek- és fiatalkori rövidlátás terápiájára még senki sem talált ki ilyen különleges megoldást. A hatást a szemüveglencsében elhelyezkedő apró lencseszigetek speciális elosztása fejti ki. A szigetek alakját apró méhkaptárhoz tudnám hasonlítani – fejtette ki Háczky Gábor, akitől azt is megtudtuk, hogy komoly kritériumai vannak a lencse felírásának.

Ez azt jelenti, hogy többféle mérési módszert követel meg a szemész szakorvosoktól, akiknek a lehető legpontosabb mérésekre kell törekedniük. Világosban és sötétben, tehát normál és kitágult pupillával is el kell végezni a vizsgálatokat, hogy tudjuk, mekkora a rövidlátás mértéke különböző fényviszonyok esetén.

– Emellett a keretválasztásnak is viszonylag szigorú követelményeknek kell megfelelnie, hogy a szemüveg egyenesen álljon a szem előtt. Természetesen ez nem zárja ki azt, hogy divatos – akár műanyag, akár fém – keretet válasszon a vásárló, sőt, azt sem, hogy az arcához, a stílusához és a személyiségéhez is tökéletesen passzoló keretet találjunk – hangsúlyozta a látszerészmester. Majd hozzátette: a MiYOSMART megjelenése sokban hasonlít a hagyományos egyfókuszú szemüveglencsékhez, külső szemlélő számára nagy fokú különbség nem észlelhető esztétikailag.

Gondoljunk csak bele, miért is fontos a rövidlátó gyermekeknek, fiataloknak, hogy a hagyományos lencsék helyett terápiás lencsét válasszanak! Egyre több időt töltenek számítógépezéssel, az okostelefonjukkal, videojátékozással, sőt, tanulás, házifeladat-írás közben is csupán közelre néznek, akár hosszú órákon keresztül. Ahogy az optikai, úgy a környezeti és genetikai tényezők is szerepet játszhatnak a gyermekkori rövidlátás kialakulásában. A leglényegesebb viszont az, hogy időben felismerjük és kezelni kezdjük a problémát. A MiYOSMART lencsékkel időben „elcsíphetjük a bajt”: a rövidlátás progressziójának 60%-os lassulását kétéves klinikai kutatás is alátámasztja.

A hatékonyságon és noninvazivitáson túl még az szól a lencse mellett, hogy könnyen használható és gyerekbarát, nem utolsósorban törhetetlen. A felületkezelés által egy könnyen tisztítható, különlegesen tartós antireflex réteggel van ellátva. A MiYOSMART alapanyagát képező Eye Shield amellett, hogy ütésálló, 100%-ban védi a viselő szemét a káros UV-sugarak ellen.

Sőt, a terápiás jellege abban is megnyilvánul, hogy rendszeres látszerészeti, optometrista- és szemészeti kontrollvizsgálatokon kell megjelennie a viselőjének. A protokoll szerint két évig használható a szemüveg, az elkészülte után egy héttel vissza kell menni az optikába, hogy megnézzék, minden rendben van-e, s ezután háromhavonta kell visszatérni a szaküzletbe, félévente pedig orvosi vizsgálaton kell részt venni.

Érdekesség, hogy a MiYOSMART már több rangos díjat is bezsebelt: 2018-ban elnyerte az Arany Díjat, a Nagy Díjat és a Különleges Arany Díjat a Genfben megrendezett találmányok nemzetközi kiállításán, 2020-ban pedig Silmo d'Or díjat érdemelt ki a párizsi Silmo optikai kiállításon.


Elérhetőségek:
Győr, Jedlik Á. u. 11.
H−p. 9–12, 13–17 óráig.
www.haczkyoptika.hu
+36-96/312-929

Garanciák:
1 év alapanyag-garancia,
1 év felületkezelési garancia,
1 év MiYOSMART hatásossági garancia:
ha a gyermek dioptriaértéke a 12 hónapos kontrollvizsgálat alapján több mint 0,50 dioptriaértéket változik, akkor az új korrekciójú MiYOSMART lencsét a HOYA ingyenesen biztosítja.


Nem tudja milyen szemüveg állna jól Önnek?
Segítünk választani!
Az OPTICNET alkalmazása segítségével közel 100 szemüvegkeretet próbálhat fel virtuálisan. Készítsen magáról egy képet is az Önnek tetsző szemüvegben és küldje el a családjának vagy a barátainak, ha kíváncsi az ő véleményükre is.
GALÉRIÁK

Háczky Optika Belváros

2012. 10. 28

képek száma: 4 db

Lehel utca 13.

2022. 01. 31

képek száma: 2 db

Hoyalux ID. akció 30% engedménnyel! 2024.január 31-ig!

Az akcióban résztvevő termékek! Hoyalux ID.MY Self , My Style V+,My Style V+ Eye Genius, Hoyalux ID4 és 4I,Hoyalux Work Style.3

Hoya Adventi akció!

Minden nap 33% kedvezmény az alábbi lencsékre:dec.1-13-18 beltéri lencsék,dec.4-8-21.digitális,lencsék,dec.5-15,fényresötétedő,dec.6-12-22,extra,vékonyított,dec.7-14-19 multifocalis,dec.11-20 autó vezetéshez kifejlesztett.

Nádorvárosi üzletünk elköltözött!

Értesítjük tisztelt régi és leendő ügyfeleinket, hogy a Herman Ottó utcai üzletünk elköltözött.

Nádorvárosi optikánk új címe: 9023 Győr, Lehel u.13.